Hyppää pääsisältöön
Yhteystiedot

Hanketyöntekijät:

Projektipäällikkö
Katinka Käyhkö
 

Projektikoordinaattori
Tanja Ryymin
 

Käyntiosoite: Kuntatie 1, 86100 Pyhäjoki (1. krs)

Hankkeen Facebook-sivu on suljettu.

Hankkeen Twittertili on suljettu.


Uutiskirjeiden arkisto

Luotsi- ja harrastuskaveritoiminta

Luotsi

on pyhäjokinen asiantuntija, joka voi opastaa paikkakunnalle muuttanutta tämän tutustuessa uuteen kotikuntaansa. Luotsina voi toimia myös yhdistys osana omaa normaalia toimintaansa.

Tarvittaessa luotsi voi organisoida myös pieniä koulutuksia tai opintoretkiä oman erityisosaamisensa pohjalta. Luotsi voi toimia myös harrastuskaveritoimijoiden tukena.

Esimerkki luotsitoiminnasta: Tampereen ympäristöluotsitoiminta

Harrastuskaveri

on vapaahtoinen henkilö, joka on valmis antamaan hetken aikaansa kuntaan muuttaneelle tämän etsiessä itselleen vapaa-ajantoimintamahdollisuuksia. Palvelua voi hyödyntää myös paikkakuntalainen, joka haluaa tutustua itselleen uuteen harrastukseen.

Harrastuskaverilla on aina jokin tietty asia, jonka perusteella hän toimii kaverina. Harrastuskaveri voi siis olla vaikkapa marjastus-, kalastus-, jääkiekko-, lenkkeily-, maastopyöräily-, teatteri-, elokuva-, kuoro-, käsityö-, leivonta-, puutyö-, melonta-, uinti-, musiikki-, tanssi-, eräily- tai vaikka lautapelikaveri.

Kaveritoiminnan tarkoituksena on auttaa samoista asioista kiinnostuneita kunnan asukkaita löytämään tiensä yhteisten harrastusten pariin. Kaveritoiminnassa sovitaan 1-3 kaveritapaamiskerrasta yhtä uutta harrastuskaveria kohti.

Harrastuskaveritoimintaan toivotaan löytyvän monen ikäisiä ihmisiä. Liki jokainen voi toimia kaverina jossakin asiassa, joten jos tällainen toimintamuoto kiinnostaa sinua, ota yhteyttä kunnan vapaa-aikatoimeen. Jos taas tarvitset harrastuskaveria, voit kysellä sellaista suoraan kiinnostavasta harrastusryhmästä tai kunnantalon infosta.