Hyppää pääsisältöön

Musiikkiopisto

orkesteri.jpg
Ylivieskan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta Pyhäjoella. Muut jäsenkunnat ovat Alavieska, Kalajoki, Reisjärvi, Sievi ja Ylivieska. Opisto on perustettu vuonna 1968. Pyhäjoella on 34 oppilaspaikkaa.

Pyhäjoen toimipisteessä voi opiskella huilun, kitaran, pianon, sellon, sähköbasson, sähkökitaran ja viulun soittamista. Opetus tapahtuu Saaren koululla, kunnantalolla ja seurakuntatalolla. Muiden instrumenttien opiskelu vaatii yleensä matkustamista joko Kalajoelle tai Ylivieskaan.

Musiikkiopistoon pyritään pääsykokeiden kautta. Pääsykokeet järjestetään keväisin ja niistä ilmoitetaan paikallislehdessä maaliskuussa.

Pyhäjoella toimii myös musiikkileikkikouluryhmiä. Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa ysmo.eepos.fi tai toimiston kautta. Lisätietoja opistosihteeriltä p. 044 4294 323.

Musiikkiopiston oppilaita voi pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kautta esiintyjille voi maksaa korvauksena esiintymisstipendin, josta sovitaan tapauskohtaisesti. Esiintymispyyntöjä otetaan vastaan toimipisteen vastaavan opettajan kautta: Anna-Mari Österberg p. 040 843 1213.

Seuraavasta linkistä pääset musiikkiopiston sivuille katsomaan lisätietoja: http://www.ylivieska.fi/musiikkiopisto