Hyppää pääsisältöön

Asunnon hakeminen

Helpoimmin haet asuntoa verkon kautta toimittamalla asuntohakemuksen.

Voit myös hakea paperisen asuntohakemuslomakkeen kunnantalolta. Toimita asuntohakemus tällöin liitteineen kunnantalolla olevaan asuntotoimistoon tai infoon. Hakemus on voimassa 3 kuukautta kerrallaan ja voit uudistaa sen joko sähköpostilla tai puhelimitse asuntosihteerille

Täytä hakemukseen ehdottomasti kaikkien asumaan tulevien tiedot. Perustele aina asunnon tarpeesi lisätietoja-kohdassa, jos asunnon tarpeesi ei selviä muualta hakemuksesta. Hakemukseen voit halutessasi laittaa myös toivomuksen asuntoalueesta tai talosta.

Hakemuksen palauttamisen jälkeen voit saada asuntotarjouksen, kun sinulle sopiva asunto vapautuu. Asuntotarjoukset ovat ehdollisia niin kauan kuin hakija on toimittanut kaikki tarvittavat liitteet.

Asukasvalintakriteerit:

  • Asuntohakemuksen liitteeksi tarvitsemme tiedot tuloista ja varallisuudesta kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18 -vuotiailta.
  • Tarkistamme kaikilta vuokra-asunnon hakijoilta luottotiedot. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, asuntoa ei pääsääntöisesti vuokrata.
  • Ennen vuokrasopimuksen tekemistä on kotivakuutuksen ottaminen ehtona vuokra-asunnon saamiselle.
  • Kunta perii vakuusmaksun, joka on 1 kuukauden vuokran suuruinen. Kuitti maksetusta vakuudesta on esitettävä sopimusta allekirjoitettaessa.

Lisätietoja:
Asuntosihteeri
Outi Viirelä
040 359 6006
outi.viirela(at)pyhajoki.fi