Hyppää pääsisältöön

Matkailijalle

Tervetuloa Pyhäjoelle, paikkaan, jossa joki kohtaa Perämeren ja ihmiset luonnon ja toisensa. Aitous, rauha ja välittömyys yhdistävät meidät ja vieraamme. On ilo jakaa elämäntapamme myös sinulle. Nähdään pian.

Kun jo tänne asti olet tullut, niin nämä paikat kannattaa kokea: 

Pyhäluodon ranta

Pyhäluodon hiekkapohjainen ranta on erinomainen uimapaikka myös lapsille. Silokallioiset rannat luovat upean maiseman. Tällä rannalla viihtyvät myös purjelautailijat ja leijasurfaajat.

Koskipuisto - Hourukoski

Pyhäjoen pohjoishaaran etelärannalta, Koskipuistosta avautuu maisemat Hourukoskeen. Puiston kulkuväylät sopivat myös liikuntaesteisille. Joen pohjoisrannalla voit nauttia retkieväät vaikka laavulla koskenkohinan säestyksellä.   

Etelänkylän isosilta

Etelänkylän isosilta on Suomen vanhin edelleen liikennöity puusilta, joka vuonna 1982 "julistettiin" museosillaksi.  Vuonna 1837 valmistunut silta on puurakenteinen tukiansassilta, joka koostuu neljästä aukosta. 77 metriä pitkä silta luo historiallisen ja vaikuttavan näkymän Pyhäjoen eteläisen suuhaaran koskimaisemaan.

Annalan kotiseutumuseo

Annalan kotiseutumuseoalueella on 22 rakennusta ja noin 8000 esinettä havainnollistamassa menneisyyttä, aikaa ennen traktoreita. Pyhäjoella vuonna 1957 pidetyn pitäjänäyttelyn museo-osaston esineistä alkanut kotiseutumuseohanke toteutui vuonna 1963, jolloin Annalan kotiseutumuseo avattiin yleisölle.

Kultaranta

Kultaranta on Parhalahden kylässä, merenrannalla sijaitseva ”salainen aarre”. Tälle hiekkarannalle pääsee myös metsätietä pitkin ja siksi se on ihanteellinen retkikohde myös lenkkeilijöille ja maastopyöräilijöille. Iskikö kultakuume?  

Saaren penkkatie

Saaren penkkatie kiertää nimensä mukaisesti saaressa, joen etelä- ja pohjoishaarojen välissä. Pyhäjoen penkkatiet rakennettiin 50-luvulla suojaamaan jokivarren alavia maita tulvilta. Penkkatiet ovat tulvasuojelun ohella mainioita retkeilyreittejä niin jalan kuin pyörällä kuljettaessa. Pysähdy taukopaikalle piknikille ja seuraa vuodenkiertoa aitiopaikalta.

 

- Kielosaaren luontopolku

- Merimaja

- Yppärin rannat