Hyppää pääsisältöön

Jätehuolto

Jokainen asuinkiinteistö, myös vapaa-ajan asunto, pitää liittää jätehuoltoon. Vestia Oy huolehtii kotitalouksien jätehuollosta ja kierrätysneuvonnasta 16 kunnan alueella Siika-, Pyhä-, Kala- ja Lestinjokilaaksoissa. Vestian internet-sivuilla saat tietoa mm. jätteiden lajittelusta sekä niiden vastaanottopaikoista ja -ajoista. 

Lisätiedot: www.vestia.fi
asiakaspalvelut[at]vestia.fi
p. 08 410 8700
 

Pyhäjoen lajittelupiha

Vestia Oy:n Pyhäjoen lajittelupiha sijaitsee osoitteessa Järvisuontie 3, 86100 Pyhäjoki. Lajittelupihalle voit tuoda henkilöauton peräkärrykuormat jätettä, kodinkoneet ja kodin vaaralliset jätteet. Lisätiedot ja aukioloajat löydät Vestian sivuilta.
 

Ekopisteet

Keskustassa Vanhatie 52:n ekopisteeseen voit viedä metallia sekä kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset. Neste Yppärin Autohuolto Oy:n pihassa Kokkolantie 1116:n ekopisteeseen voit viedä metallia sekä kartonki- ja lasipakkaukset.

Jätehuoltoviranomainen

Vestia Oy:n omistajakuntien jätehuoltoviranomaisena toimii yhteinen Jokilaaksojen jätelautakunta, jossa Ylivieska on isäntäkuntana. Jätelautakunta vastaa lainsäädännöllä kuntien tehtäväksi annetuista jätehuoltoasioista. Lautakunnan tehtävänä on järjestää jätehuolto mahdollisimman edullisesti alueensa kuntien asukkaille, kesäasukkaille ja yrityksille, ottaen huomioon lainsäädännön velvoitteet ja valtakunnalliset tavoitteet jätteen hyödyntämiselle. 

Jätelautakunnan nettisivuilta löytyy ajankohtainen tieto jätehuollon ohjeista ja määräyksistä sekä tulossa olevista muutoksista, käytössä olevat lomakkeet, linkkejä ja paljon muuta hyödyllistä tietoa kuntalaisten jätehuollosta. 

Koska jätelautakunta ja Vestia Oy hoitavat jätehuollon käytännön toimintaan liittyvät tehtävät kunnan puolesta, Pyhäjoen kunnalle jäävät hoidettavaksi vain jätehuollon yleiset valvontatehtävät.