Olet tässä

Asuminen

Pyhäjoki on viihtyisä ja hyvien palvelujen kunta. Kunnassa on laadukkaat päivähoito-, koulutus- sekä muut peruspalvelut, monipuolinen kulttuurianti ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Pyhäjoella pidetään hyvää huolta myös ikäihmisistä, palveluasuntoja tarjoaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä niitä tarvitseville. Pyhäjoen luonto ja ilma ovat puhtaita.

Vetten laijoilla

Pyhäjoki on rannikkokunta, jonka maisemakuvaan kuuluu erottamattomasti kuntaa halkova kunnan nimeä kantava joki. Kunnassa asuu noin 3 000 asukasta. Pyhäjoki välittää asukkaistaan ja toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi. Vapaita tontteja on tarjolla kuntakeskuksessa, Parhalahdella, Pirttikoskella, Liminkakylällä, Etelänkylässä ja Yppärissä. Vapaat tontit näet Tonttipörssi -palvelusta.

Kunnallistekniikka

  • Pyhäjoen kunnan vesihuollosta vastaa kunnan omistama Pyhäjokisuun Vesi Oy, jonka toimisto sijaitsee Pyhäjoen kunnantalolla. Toimitusjohtajana toimii Sauli Mankinen, p. 040 359 6095.
  • Jätehuoltoa Pyhäjoella hoitaa Vestia Oy.
  • Sähkön siirrosta ja sähköliittymistä huolehtii Elenia Oy.
  • Puhelin- ja tietoliikennettä hoitaa Elisa Oyj.
  • Pyhäjoen Etelänkylän teollisuusalueella sijaitseva biolämpölaitos hoitaa kunnan kiinteistöjen lämmöntuotannon ja kaukolämpöverkoston.
Kuva Pyhäjoki