Hyppää pääsisältöön

Vestia aloittaa poistotekstiilien keräämisen

Poistotekstiilien keräysastioita
Vestia Oy aloittaa poistotekstiilien keräämisen kaikilla lajittelupihoilla 1.6.2022. Poistotekstiilejä ovat kotitalouksien käyttökelvottomat, kuivat ja puhtaat vaatteet sekä kodintekstiilit. Kerätyistä poistotekstiileistä valmistetaan kierrätyskuitua Paimion poistotekstiilien kiertotalouslaitoksessa.

Keräys on kaikilla Vestian lajittelupihoilla
Poistotekstiilejä kerätään Vestian kaikilla itsepalveluperiaatteella toimivilla lajittelupihoilla; Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Pulkkilassa, Pyhäjoella, Pyhäjärvellä, Pyhännällä, Sievissä ja Ylivieskassa.

Vestia on ollut mukana tekstiilien kierrätystä edistävässä poistotekstiilihankkeessa vuodesta 2019. Vestia vastaanottaa poistotekstiilit poltettavan jätteen hinnalla.

Poistotekstiilien keräykseen kelpaavat kotitalouksien käyttökelvottomat, kuivat ja puhtaat vaatteet ja kodintekstiilit, jotka on pakattu suljettuihin muovipusseihin. Poistotekstiilejä eivät ole alusvaatteet, sukat, sukkahousut, kengät vyöt, matot, peitot, pehmusteet, pehmolelut, tyynyt tai kosteat, homeiset, vahvasti haisevat tai tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit.

Poistotekstiilit hyödynnetään kierrätyskuiduksi Paimiossa
Vestia toimittaa poistotekstiilit Paimion poistotekstiilien kiertotalouslaitokseen, jossa poistotekstiileistä valmistetaan kierrätyskuitua. Kierrätyskuidusta valmistetaan esimerkiksi lankaa, erilaisia kuitukangasmateriaaleja, eristeitä, akustiikkalevyjä, suodatinkankaita ja komposiitteja. Kuidulle haetaan jatkuvasti uusia käyttökohteita. Kotitalouksien poistotekstiilien käsittelystä vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Lisätietoja:
asiakaspalvelu / asiakaspalvelu [at] vestia.fi (asiakaspalvelu[at]vestia[dot]fi) / (08) 410 8700

Liitetiedostot