Pyhäjoen hanhella "sulkasato"

Pyhäjoen kunnan vaakuna esittää hanhea. Kesän aikana haettiin ehdotuksia hanhen uusiin ja kevennettyihin käyttömahdollisuuksiin esim. tienvarsimainonnassa, mainosmateriaalissa ja liikelahjoissa. Elokuun loppuun mennessä tuli hyvin monenlaisia ehdotuksia yhteensä 15 eri henkilöltä. Joiltakin jopa useita ehdotuksia.

Parhaimpana pidettiin pyhäjokislähtöisen 28-vuotiaan Niko Korpelan Hanhi ja vesi-ehdotusta. Kuvassa hanhi esittää sekä hanhea, että virtaavaa Pyhäjokea. Joen loppupää esittää haarautuvaa Pyhäjokea pohjois- ja eteläpuoleksi. Kellertävät alueet ovat joen penkkoja. Väritys on kunnan uusien graafisten ohjeiden mukainen eli samoja värejä kuin esim. 8-tien varressa olevissa uudelleen maalatuissa infotauluissa. Tällä hetkellä Nivalassa asuva Korpela on kertomansa mukaan aina ollut taiteista kiinnostunut ja opiskellut amk:ssa mediatekniikkaa. Käydessään kotonaan Pirttikoskella hän huomasi Pyhäjoen Kuulumiset-lehdessä kilpailun Hanhesta ja päätti osallistua siihen. Ehdotuksessaan hän haki selkeää ja helppotajuista hanhea. Vähin elein uuteen hanheen saatiin mukaan monta Pyhäjokea kuvaavaa elementtiä. Kilpailua Korpela piti hyvänä vaihtoehtona hakea uusia ajatuksia ja ehdotuksia esim. kuntamarkkinointiin kuten Pyhäjoki nyt teki. Niko Korpela saa voittajaehdotuksestaan 300 euroa.

Tytti Muurisen ehdotus tuli toiseksi ja hänet palkitaan 200 eurolla. Silja Paason ehdotus tuli kolmanneksi ja hän saa 100 euroa. Entinen Hanhi-vaakuna säilyy edelleen kunnan virallisissa yhteyksissä ja ilmoituksissa.
Kiitokset kaikille ehdotuksen jättäneille.