Päivi Pyhäluodosta Pauha-Maija

Vuodesta 2000 lähtien Pyhäjoella on valittu vuoden kulttuurihenkilö: Pauha-Maija tai Pauha-Matti. Valintaan ovat vaikuttaneet mm. seuraavat seikat: henkilö on toiminut vapaaehtoisena pitkään jollakin kulttuurin tai kotiseututyön alueella, on edelleen aktiivinen kulttuurin tekijä, asuu Pyhäjoella ja tuo tunnetuksi kotikuntaansa myönteisesti.

Sivistyslautakunta on valinnut vuoden 2017 Pauha-Maijaksi Päivi Pyhäluodon, joka tunnetaan aktiivisena ja osallistuvana kotiseutuihmisenä.
Pyhäluoto on ollut Pyhäjoen kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja yli 20 vuotta. Hänet valittiin Raahe-opiston vuoden Annaksi vuonna 2013. Raahe-opiston käsityöryhmien ohjaajana Pyhäjoella Päivi Pyhäluoto on toiminut 2016 syksystä lähtien. Tämän vuoden alusta lähtien hän on ollut Pyhäjokialueen Kotiseutuliiton puheenjohtaja.

Pauha-Maija julkistettiin kotiseutujuhlassa Annalassa sunnuntaina 2. heinäkuuta. Tunnustukseksi Päivi Pyhäluoto saa pyhäjokislähtöisen Anja Kantorin s. Pihlajamaan suunnitteleman ja toteuttaman Pyhäjokialueen kansallispukuisen keramiikkanuken.

http://www.pyhajoki.fi/pauha_maija_ja_matti