Koulukiusaa- näytelmä jatkoon Vaasaan

Raahen alueen yhteinen Nuori kulttuuri TEATRIS16- tapahtuma nähtiin lauantaina 19. maaliskuuta Pyhäjoella. Katselmukseen osallistuivat ryhmät Pyhäjoelta ja Siikajoelta. Raatiin kuuluivat Eeva Kauppinen (Kalevan kulttuuritoimittaja), Jonna Kettukangas (harrastajanäyttelijä) ja Ilkka Mattila (harrastajanäyttelijä). Raati totesi, että katselmuksissa pääsee näkemään myös toisten tekemiä esityksiä. Teatterin tekeminen on hyvä harrastus nuorille, kantaa mahdollisesti läpi elämän jossain muodossa.

Raati päätti lähettää jatkoon Vaasaan valtakunnalliseen TEATRIS´16-tapahtumaan Saaren koulun ilmaisutaidon ryhmän Pyhäjoelta. Ryhmä esitti Janne Kauppisen kirjoittaman näytelmän Koulukiusaa, ohjaus äidinkielen opettaja Sari Hiden. Rooleissa nähtiin Julius Yrjänä, Emilia Malinen, Hilja Rautio, Miia Pietilä, Jenny Tiikkaja, Alisa Impola, Kalle Martin, Aapo Riihijärvi, Kasperi Kittilä, Daniel Råman, Erika Luoto ja Maire Salo.

Valtakunnallinen tapahtuma on Vaasassa 27.-29. toukokuuta. Raadin mukaan nuoret nauttivat näyttelemisestä, he halusivat näytellä. Esiintyjät olivat valovoimaista ja kehityskelpoista väkeä. Mukana olleet esitykset ja roolisuoritukset olivat hyviä. Esittäminen oli herkkää ja teeskentelemätöntä. Esityksen aihe: koulukiusaaminen on herkkä ja hyvä, sopii nuorten esitettäväksi.

Kunniakirjat annettiin kummankin ryhmän kaikille jäsenille ja ohjaajille. Lisäksi roolisuorituksista omat kunniakirjat Pyhäjoen ryhmän Julius Yrjänälle ja Jenny Tiikkajalle. Siikajoen ryhmästä omat kunniakirjat käsikirjoittajille: Sanna Koski ja Saija Fingerroos.